Drie Hamasleiders gedood bij luchtaanval in Rafah

Drie commandanten van Hamas zijn vanmorgen omgekomen bij een Israëlische luchtaanval op Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Dat is bevestigd door Hamas. Eerder deze week ontsnapte de topcommandant van Hamas al aan een luchtaanval.

De drie Hamas-commandanten waren eerder betrokken bij aanvallen op Israëlische doelwitten. Een van hen is de commandant van Hamas in het zuiden van de Gazastrook. Een andere zou betrokken zijn geweest zijn aanslagen tegen Israëlische doelwitten in de Sinaï-woestijn ni Egypte.

Bij de aanval is een gebouw van vier verdiepingen ingestort. Volgens de politie en de hulpdiensten zouden er nog meer mensen onder het puin van het vier verdiepingen tellende gebouw liggen.

De aanval toont wel aan dat de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Beth blijkbaar nog altijd over een goed informatienetwerk in de Gazastrook beschikt.

Vannacht hebben beide partijen elkaar weer volop bestookt. Israël zegt dat het de voorbije uren twintig doelen in Gaza heeft gebombardeerd. De voorbije twee dagen heeft Hamas al meer dan 200 raketten afgevuurd naar Israël, vandaag zou dat teruggevallen zijn tot 55. Bij andere bombardementen in de Gazastrook zouden vandaag overigens 20 Palestijnen gedood zijn. Er zouden opnieuw burgers onder hen zijn.

De Israëlische regering heeft overigens opnieuw 10.000 reservisten opgeroepen. Dat lijkt er op te wijzen dat een nieuwe confrontatie op de grond niet uitgesloten is.