Gentse pooierbende krijgt samen 42 jaar cel

11 leden van een Hongaarse pooierbende die actief was in de Gentse Zuidbuurt, hebben samen 42 jaar cel gekregen. Aan het hoofd van de bende staan 2 koppels, die in totaal 40 Hongaarse meisjes geronseld hebben om in de rosse buurt te werken.

De Gentse strafrechter verklaarde hen deze morgen over de hele lijn schuldig. Ze krijgen elk 5 jaar cel, waarvan telkens 1 jaar met uitstel. Het openbaar ministerie had voor elk van de "bendeleiders" 10 jaar cel gevraagd.  6 andere leden krijgen elk celstraffen van 3 of 4 jaar, waarvan telkens 18 maanden voorwaardelijk. Een 11e medeplichtige komt er met 1 jaar vanaf. In totaal werd bovendien een kleine 3 miljoen euro aan boetes en verbeurdverklaringen uitgesproken.

Sommige meisjes wisten dat ze als prostituee aan de slag zouden gaan, anderen werden dan weer gezegd dat ze "een job in de horeca" zouden krijgen. Eenmaal in België moesten de meisjes hun paspoort afgeven. Ze werden ook bedreigd en geslagen door hun pooiers.

Volgens de Gentse correctionele rechtbank zijn de straffen zwaar genoeg om de veroordeelden tot inkeer te brengen, maar het openbaar ministerie overweegt beroep aan te tekenen.