Laptop gestolen uit auto premier Di Rupo

Een dief heeft in het centrum van Brussel ingebroken in de dienstauto van ontslagnemend premier Elio Di Rupo (PS). Dat schrijft Het Nieuwsblad en is intussen bevestigd. Er zijn onder meer een laptop en enkele persoonlijke bezittingen gestolen.

De diefstal vond plaats terwijl de ontslagnemend premier aan het sporten was en zijn chauffeur even naar de boekhandel ging. De inbreker zou een zijruitje rechtsachter hebben ingeslagen en zo in de auto zijn geraakt. Door de achterbank neer te klappen kreeg hij toegang tot de koffer, waar de laptop lag.

Volgens Het Nieuwsblad zou de premier daarna bij de politie verklaard hebben dat de laptop "belangrijke gegevens bevat betreffende de binnenlandse politiek en de koninklijke familie". Maar de woordvoerder van Di Rupo ontkent tegenover VRT Nieuws dat er "geclassifieerde informatie of staatsgeheimen" zijn ontvreemd. Hij beklemtoont dat de laptop ook grondig beveiligd is.