Oekraïense grenswachters starten met inspectie konvooi

Oekraïense grenswachters zijn ermee begonnen de lading te inspecteren van een aantal vrachtwagens van een Russisch konvooi dat al dagenlang bij de grens tussen Rusland en Oekraïne staat. Twee jeeps van het Rode Kruis zouden de grens met Oekraïne al overgereden zijn.
AP2014

Het konvooi met meer dan 200 vrachtwagens is een tiental dagen geleden vertrokken vanuit Rusland. De vrachtwagens staan al bijna een week aan de Russische kant van de grens met Oekraïne. De Oekraïense regering is bang dat Rusland niet alleen hulpgoederen en voedsel, maar ook wapens de grens over wil krijgen.

Rusland en Oekraïne spraken afgelopen weekend af dat het Rode Kruis de lading zou inspecteren. Het ziet ernaar uit dat daar nu eindelijk een begin mee is gemaakt. Enkele trucks zijn het niemandsland tussen Rusland en Oekraïne binnengereden, en een paar jeeps van het Rode Kruis zouden de grens met Oekraïne binnengereden zijn.