Radioduo Ornelis & Rogiers na zes jaar uit elkaar

Het ochtendblok op Q-music wordt vanaf maandag 1 september in goede banen geleid door Sven Ornelis en Maarten Vancoillie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Meteen komt er een einde aan de samenwerking tussen Sven Ornelis en Kürt Rogiers. Die laatste krijgt op dezelfde radiozender een eigen show.
NICOLAS MAETERLINCK
Rogiers (midden) wordt opgevolgd door Vancoillie (kleine foto).

De 26-jarige Vancoillie begon zijn radiocarrière bij Urgent.fm. In 2009 won hij de wedstrijd Belgodyssee, waarna hij aan de slag ging bij Radio 2. Daar werkte hij achtereenvolgens voor "Mooie dagen", "En nu serieus" en "A la prima". Korte tijd later stapt hij over naar Medialaan. Sinds september 2012 was hij op alle weekdagen al te horen tussen 18 en 21 uur op Q-music.

De 43-jarige Kürt Rogiers wordt dus vervangen door een jong talent, iets wat in 2008 ook al gebeurde. Toen was het Rogiers die na zeven jaar de plaats innam van Erwin Deckers.