Shakira heeft met "Loca" auteursrecht geschonden

"De auteursrechten van Ramon Vasquez zijn geschonden, ongeacht wie het nummer van Shakira geschreven heeft", dat oordeelt een rechter in New York. Hiermee doelt hij op de Spaanse versie van "Loca", een nummer dat Shakira heeft uitgebracht in 2010. De tekst en muziek lijken volgens de rechter te veel op het nummer van Vasquez, een Dominicaanse artiest.

Volgens de Dominicaan heeft hij zijn nummer ooit voorgelegd aan Edward Bello Pou. Die wees het liedje af, maar in 2008 bracht hij met "Loca con su tiguere" een nummer uit dat er wel heel erg op leek. Twee jaar later blies Pou het lied nieuw leven in, in samenwerking met Shakira.

Pas later zal bekendgemaakt worden welke schadevergoeding de Spaanstalige tak van Sony Music moet betalen. De Engelstalige versie van "Loca" is in de zaak buiten schot gebleven.