Tiener grapt over dinosaurusknuffel en eindigt in de cel

Een Amerikaanse tiener werd tijdens zijn eerste schooldag geschorst en zelfs aangehouden omdat zijn grap over het doden van een dinosaurus niet in goede aarde viel. Voor een schoolopdracht verzon Alex Stone een verhaal waarin hij een geweer koopt om de dinosaurusknuffel van de buren te doden.

Voor een schoolopdracht moesten Stone en zijn klasgenoten een verhaal verzinnen. Hij deed dat aan de hand van verschillende statusupdates op Facebook, waarin hij onder meer zegt "Ik heb de dinosaurusknuffel van mijn buren gedood", en, in de volgende status, "Ik kocht het geweer om de zaak af te handelen".

Stone's moeder ziet geen graten in de woorden van haar zoon. "Ten eerste zijn er geen dinosaurussen meer, en ten tweede is mijn zoon niet eens oud genoeg om een geweer te kopen", aldus Karen Gray.

Maar Stone's leraar en de politieagenten die hij alarmeerde na het lezen van zijn verhaal tilden wel zwaar aan zijn woorden. De politie focust immers op het laatste deel van de Facebookstatus, waar de tiener het heeft over de aanschaf van een geweer en over "de zaak afhandelen".

De agenten kwamen naar de school om Stone's spullen te doorzoeken, nadat hij al verklaard had dat de opdracht "enkel om te lachen was". Er werd niets vreemds, en al helemaal geen geweer, aangetroffen.

Stone werd een week geschorst op school en werd ook aangehouden voor "ongeregeld gedrag", doordat hij "niet meewerkte" aan het politieonderzoek.

lees ook