Vlaamse thriller "Waste Land' geselecteerd voor officiële competitie

"Waste Land", de derde langspeelfilm van Pieter Van Hees, is geselecteerd voor de officiële competitie van het 41e Film Fest Gent. Het wordt, na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival, de Europese première van de film, meldt de festivalorganisatie.

Van Hees levert met 'Waste Land' een psychologische thriller af, waarin hoofdinspecteur moordzaken Leo Woeste een soort persoonlijke strijd levert tegen het criminele wasteland van Brussel. Bij het oplossen van een bizarre moord verliest hij alsmaar meer de controle over zichzelf. Wanneer zijn vriendin op de koop toe ongewenst zwanger blijkt te zijn, raakt hij de pedalen helemaal kwijt.

Jérémie Renier ("'L'enfant", 'Cloclo', "Saint Laurent") en Natali Broods ("Swooni", "De helaasheid der dingen") vertolken de hoofdrollen in het laatste luik van Van Hees' trilogie.

De officiële competitie is een belangrijk onderdeel van het festival, dat op 24 september haar volledige programma bekendmaakt. Het 41ste Film Fest Gent loopt van 14 tot en met 25 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema, Caermersklooster en 't Kuipke.

"Waste Land" zal vanaf 12 november in de Belgische zalen te zien zijn.