VS-aanvallen in Irak gaan door, ondanks IS-dreigement

Ook vandaag hebben Amerikaanse vliegtuigen en drones luchtaanvallen uitgevoerd in het noorden van Irak. Ze helpen zo het Iraakse en Koerdische leger bij hun strijd tegen Islamitische Staat. Gisteren had die extremistische terreurorganisatie ermee gedreigd nog meer Amerikaanse gijzelaars om te brengen als de Amerikanen zouden doorgaan met hun aanvallen tegen IS.
AP2011

Sinds IS de gruwelvideo met de onthoofding van de Amerikaanse journalist James Foley op het net heeft geplaatst, hebben de Amerikanen al minstens 14 nieuwe luchtaanvallen uitgevoerd in de buurt van de Mosul-dam. Die hebben Koerdische strijders vorige week heroverd op Islamitische Staat.

Door de Amerikaanse bombardementen is de opmars van IS-strijders in Noord-Irak gestuit. Koerdische strijders hebben hen hier en daar zelfs kunnen terugdrijven.