Wie zorgde afgelopen jaar voor meeste ambiance?

Bart Kaëll, Christoff & Lindsay, Jo Vally en De Romeo's en Willy Sommers zijn genomineerd voor Radio 2 Zomerhit in de categorie ambiance. Dat maakte Radio 2 vandaag bekend. De vier acts zijn genomineerd door de Radio 2-luisteraar.

Wie uiteindelijk bekroond zal worden tot grootste Vlaamse sfeermaker weten we op 23 augustus. Dan wordt tijdens een liveshow op Radio 2 en Eén bekendgemaakt wie de winnaar is. 

Tijdens Radio 2 Zomerhit worden de Vlaamse artiesten in de bloemetjes gezet. Eerder werd al bekendgemaakt wie de genomineerden zijn in de categorieën zanger, zangeres en groep.

In de categorie beste hit zijn "She's after my piano" van 2 Fabiola feat. Loredana, "Laatste keer" van Clouseau, "M'n beste vriend" van Christoff en "Deze is voor Julia" van De Romeo’s genomineerd. In deze categorie kan het publiek nog tot zaterdag mee bepalen wie de winnaar wordt door te stemmen via de website van Radio 2 en Eén.