Woensdag overleg met politiebonden over ongeval Machelen

Minister van Binnenlandse Zaken Melchior Wathelet zal woensdagochtend, op een vergadering van het Onderhandelingscomité voor de politiediensten (OCP), samenzitten met de politiebonden VSOA, NSPV, ACOD en ACV Politie. Dat meldt Vincent Gilles, de voorzitter van VSOA-Politie. Zijn vakbond diende maandag een nationale stakingsaanzegging in voor de wegpolitie na het ongeval op de E19 in Machelen waarbij zondag twee agenten zwaargewond geraakten.

Het ongeval deed zich voor op het knooppunt in de richting van Zaventem. De twee agenten van de federale wegpolitie Brabant waren ter plaatse gekomen om vaststellingen te doen na een ongeval. Ze werden aangereden toen ze uitstapten en een passerende wagen aan het slippen ging. Ze zijn intussen buiten levensgevaar.

Het VSOA vraagt dat er steeds een signalisatieploeg wordt meegestuurd met een vaststellende ploeg en dat de afgebouwde ploegen opnieuw "in plaats" gezet worden.

De ingediende stakingsaanzegging loopt van 1 september tot 5 januari. Volgens Vincent Gilles vindt de vergadering met Binnenlandse Zaken woensdag om 9.30 uur plaats op de hoofdzetel van de federale politie. Het VSOA zegt dat het onderwerp van de vergadering "meer is dan alleen het zware ongeval op de E19".