Al vroeg aanschuiven door regenweer

De filebarometer ging vandaag al vóór 15 uur door het rood, en dat heeft te maken met het vrijdagse verkeer, dat sowieso iets drukker is. Ook het regenweer en een aantal, vooral kleinere, ongevallen speelden mee. Dat meldt Hajo Beeckman, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. Rond 17 uur stond er ruim 260 kilometer file, wat uitzonderlijk is.

Op de Buitenring rond Brussel was het meer dan een uur aanschuiven. Op de E40 Brussel-Leuven was het eveneens aanschuiven door twee ongevallen, in aanloop naar de werkzaamheden in Bertem.

"Op de Antwerpse ring staat er een file van Antwerpen-Noord tot Borgerhout, waar het verkeer uit de Kempen en Nederland samenkomt", zei Beeckman in de vooravond. "Het is er tot drie kwartier aanschuiven." Een kleine aanrijding in Ranst leidde ook tot wat hinder op de E313.

De werkzaamheden op de E17 in Sint-Niklaas veroorzaken al de hele week hinder. "Door het extra verkeer was het daar ruim drie kwartier aanschuiven. De file begon daar al van vroeg deze namiddag. Het verkeer moest via Zelzate naar de E34."

"Er is ook nog altijd vakantieverkeer naar Duitsland en Nederland, maar dat is er nu al veel minder dan de afgelopen weken", aldus nog Beeckman.