BBC bestelt voor het eerst sitcom met en over transgenders

De Britse zender BBC2 heeft de eerste Britse sitcom met en over transgenders besteld. "Boy meets girl" zal de komedie heten. Het script viel uit de lucht bij een nationale talentenjacht in 2013.
Laif

"Boy meets girl" wordt een komische serie die de relatie tussen Leo en Judy belicht. Hij is een man van 26, zij een vrouw van 40. Echter: Judy is als man geboren, maar gaat als vrouw door het leven. In de pilootaflevering neemt Rebecca Root de rol van Judy voor haar rekening. Zelf is Root eveneens een transgender.

Het script viel vorig jaar uit de lucht bij de Trans Comedy Award, een nationale talentenjacht georganiseerd door de BBC. Daarin gingen de organisatoren op zoek naar het beste script dat transgenders in een positief daglicht stelt.

De casting voor de rest van de serie is nog niet definitief, maar hoe dan ook zal een transgender in de huid van Judy kruipen.