Belgische kajakker verdrinkt op enkele kilometers van Noordkaap

Een 31-jarige man uit Lier is verdronken toen hij na een tocht van meer dan 4.000 kilometer bijna zijn eindbestemming had bereikt. De Lierenaar was vier maanden geleden met zijn kajak vertrokken naar de Noordkaap, het noordelijkste punt van Europa. Dat melden de kranten van het Mediahuis.

De man was vertrokken in zijn thuisstad Lier. De bedoeling was om onder meer via de Nete en de Maas naar het noorden te varen. Zijn tocht vlotte goed en hij stuurde geregeld brieven naar het thuisfront om hen gerust te stellen. Op amper 30 kilometer van de eindbestemming liep het echter mis. De gps-stip van de Lierenaar verdween van het scherm.

Kort daarna troffen vissers zijn levenloze lichaam aan. De man bleek verdronken. De precieze omstandigheden zijn nog niet bekend.