Gewonde Belg in Israël buiten levensgevaar

De Belg die donderdag gewond is geraakt in een dorpje vlakbij de Gazastrook is intussen niet meer in levensgevaar. Dat heeft een woordvoerder van Buitenlandse Zaken bevestigd. De 33-jarige man werd door een kogel geraakt toen hij zijn vrouw en een van zijn kinderen wilde beschermen, maar is intussen met succes geopereerd. Hij blijft wel nog even in het ziekenhuis.

De man werd opgenomen in een ziekenhuis in Be'er Sheva, waar hij donderdagmiddag werd geopereerd. Hoewel hij niet meer in levensgevaar is, zal hij nog even in het ziekenhuis moeten blijven. Hoelang de man nog opgenomen blijft, is niet duidelijk.

Het schietincident vond plaats in Kerem Shalom, een dorpje tussen Egypte en de Gazastrook. Wie de man beschoten heeft, is onduidelijk.

De man die in Israël woont, is goed gekend op de Belgische ambassade daar. De ambassadeur, Jean Cornet d'Elzius, heeft hem in het ziekenhuis bezocht na de operatie.

Volgens La Capitale is de man een Brusselse ondernemer afkomstig uit Neder-Over-Heembeek. Hij woont in Israël sinds 2001, waar hij een bedrijf heeft voor de uitvoer van bloemen.