Jongere valt leerling aan met boksijzer en mes

De Brusselse politie heeft 2 jongeren van 17 en 19 jaar oud opgepakt omdat ze verantwoordelijk waren voor de aanval op een leerling van een Brusselse school. De oudste van het duo had op vraag van de jongste een medeleerling aangevallen met een boksijzer en een mes, waarbij het slachtoffer zich heeft moeten verschansen in de school. Dat meldt het Brusselse parket.

De aanval vond op 19 juni plaats, in de Félix Sterckxstraat. Het slachtoffer liep er over straat, in de omgeving van de school, toen hij plots werd aangevallen door een jongeman op een fiets. Die haalde eerst uit met een boksijzer en vervolgens met een mes. De leerling ging op de loop en verschanste zich in de school. Zijn aanvaller zette daarop de achtervolging stop en ging ervandoor.

Bij zijn verhoor door de politie verklaarde het slachtoffer dat hij vermoedde dat een 17-jarige medeleerling achter de feiten zat omdat die jongeman tijdens het schooljaar 5 dagen geschorst was na een vechtpartij. Volgens het slachtoffer was de aanval echter niet door die jongen gepleegd. Op basis van de beschrijving die het slachtoffer van zijn aanvaller had gegeven is enkele dagen geleden dan wel een andere, 19-jarige jongeman geïdentificeerd en opgepakt.

De 19-jarige jongeman heeft bekend dat hij de leerling heeft aangevallen op vraag van zijn 17-jarige vriend, die eveneens werd opgepakt. Beiden werden ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.