Ligt er een dijbeen op Mars?

Het hart van ufologen gaat telkens harder slaan als Marsrobot Curiosity nieuwe kiekjes maakt van de rode planeet. Sinds de robot er in 2012 is geland, werden onder meer al een vermeende hagedis, een dinosaurus en een helm herkend. Als laatste op dat lijstje kan nu een dijbeen worden toegevoegd.

De foto waar nu alles om draait werd op 14 augustus genomen op Mars. Tussen enkele stenen en het zand ligt een voorwerp dat de vorm heeft van een dijbeen. Meer dan waarschijnlijk is het ook een gewone steen, maar op verschillende blogs wordt druk gespeculeerd dat het misschien wel om een fossiel gaat. "Er is ooit leven geweest op Mars, dan is het toch niet onmogelijk dat er fossielen van uitgestorven wezens liggen?", is de conclusie.

Voorlopig heeft de NASA nog niet gereageerd op het enthousiasme rond bovenstaande foto. Eerder zei een wetenschapper van het Curiosity-team wel al dat "het op Mars bijzonder interessant is om zien hoe wind en natuurlijke elementen erosie veroorzaken op verschillende stenen."

lees ook