Paltrow nomineert ex-man Martin in "Ice Bucket Challenge"

Het aantal beroemdheden dat inmiddels aan de "Ice Bucket Challenge" ten voordele van de strijd tegen ALS heeft deelgenomen, overstijgt naderhand de som van alle herhalingen van "F.C. de kampioenen". Toch weet de Amerikaanse actrice Gwyneth Paltrow alsnog te verrassen door bij haar deelname haar ex-man Chris Martin te nomineren.

"Ik ga geld doneren voor de strijd tegen ALS, maar eerst ga ik dit doen", zegt Paltrow bij haar deelname aan de "Ice Bucket Challenge". "Ik nomineer Chris Martin, Cameron Diaz en Stella McCartney."

Doen die laatste twee namen weinig wenkbrauwen fronsen, dan is die eerste wel degelijk opmerkelijk. Martin is immers de ex-man van Paltrow. De zanger van de groep Coldplay en de actrice waren in het verleden ruim 10 jaar getrouwd. Afgelopen voorjaar raakte bekend dat ze zouden scheiden.

De nominatie doet opnieuw vragen rijzen over de definitieve aard van die beslissing. Sinds de aankondiging zijn de twee mekaar blijven zien, onder meer om voor hun kinderen te zorgen. Het hele gezin heeft sindsdien zelfs samen vakantie genomen op de Bahama's.