Villa in Koksijde uitgebrand na blikseminslag

Een villa met rieten dak is in Koksijde in vlammen opgegaan. Om 21.15 uur sloeg de bliksem in op de woning en veroorzaakte een grote brand. De 82-jarige bewoonster kon zich in veiligheid brengen.

Tijdens een hevig onweer dat rond 21.15 uur over Koksijde trok, sloeg de bliksem in op de villa in de Ranonkellaan in Koksijde.

De bewoonster van de woning, een 82-jarige vrouw, kon zich zonder problemen naar buiten begeven en werd opgevangen door enkele buurtbewoners.

Ondertussen ging het rieten dak van haar woning helemaal in de vlammen op. Vier brandweerkorpsen (Koksijde, Nieuwpoort, De Panne en Veurne) kwamen ter plaatse om het vuur te blussen. Na anderhalf uur hadden ze de brand onder controle, maar ze konden niet voorkomen dat de hele woning zware brand- en waterschade opliep.

Hierdoor werd de woning onbewoonbaar verklaard. De bejaarde bewoonster zal de komende dagen gelukkig opgevangen worden door naaste familieleden.

De brandweer had nog veel werk bij het nablussen van de brand en tijdens deze werkzaamheden was de straat volledig afgesloten voor alle verkeer.