Boot met tweehonderdtal Afrikaanse vluchtelingen gezonken

Voor de kust van Libië is een houten boot met ongeveer 200 Afrikaanse vluchtelingen gezonken. De migranten probeerden Europa te bereiken. Volgens verschillende bronnen zouden er 170 tot 250 mensen aan boord zijn geweest. Zo'n 15 opvarenden zouden al gered zijn, naar de anderen wordt nog gezocht.

De boot zonk nabij Qarabouli, ten oosten van de hoofdstad Tripoli. Het gaat om een vaak gebruikte route door mensensmokkelaars die Afrikaanse migranten naar Europa proberen te smokkelen.

De migrantenstroom vanuit het noorden van Afrika naar Europa kent geen einde. In 2014 alleen al zouden meer dan 100.000 mensen de kust van Italië bereikt hebben, zo liet de Italiaanse regering eerder deze week weten.

De Italiaanse kustwacht patrouilleert geregeld op de Middellandse Zee om tragische rampen als deze te voorkomen. Sinds de start van een grote missie eind oktober zouden al 70.000 mensen op zee gered zijn. Vele anderen vonden de dood in hun zoektocht naar een beter leven.