Coldplay werkt al aan opvolger "Ghost Stories"

De Britse band Coldplay zit niet stil. Amper een paar maanden na de release van hun zesde album "Ghost Stories" zou de groep rond Chris Martin al bezig zijn aan een opvolger. Dat heeft Martin zelf verteld tijdens een interview met de Amerikaanse radiozender Fresh. Hij onthulde ook dat de groep voor nieuwe nummers wil samenwerken met popzangeres Rihanna.
© Sarah Lee / eyevine.

Coldplay en Rihanna waren al samen te horen op de vorige plaat "Mylo Xyloto" in het nummer "Princess of China". Als het van Martin afhangt, was dat geen eenmalige samenwerking. "Ik vind het leuk om met haar in de studio te zitten. Eigenlijk heb ik het niet eens gevraagd de vorige keer, ik zei gewoon "mag ik eens iets uitproberen?" En zo geschiedde. Ik hoop dat ze ook op de volgende plaat meedoet."

Het is de eerste keer dat de band het heeft over zijn toekomstplannen. "Toen we bezig waren met "Ghost stories", wisten we heel zeker dat we een plaat wilden maken die zo klonk. Maar we wisten toen ook al dat we daarna iets volledig anders wilden. We hebben al ideeën. Daarna pas gaan we op tournee", zo vertelde Martin.

Het is de eerste keer sinds de release van "Ghost stories" dat de groep het heeft over een nieuwe tournee, al blijft de band wel erg vaag over de details.