Ivoorkust sluit grenzen om ebola

Om te voorkomen dat het ebolavirus zich verder verspreidt, sluit Ivoorkust zijn grenzen met Guinee en Liberia. Dat heeft de regering van het West-Afrikaanse land aangekondigd.
SIA KAMBOU

Eerder had Ivoorkust al beslist om geen vluchten meer uit Sierra Leone, Liberia en Guinee te laten aankomen op zijn grondgebied. Maar omdat de ziekte oprukt in de buurlanden, heeft de regering beslist om de grenzen met Guinee en Liberia nu helemaal te sluiten.  

In Nimba, de Liberiaanse provincie die grenst aan Ivoorkust, is het aantal ebola-gevallen de laatste weken bijvoorbeeld sterk toegenomen, tot 65. Bij 25 patiënten staat het vast dat ze de ziekte hebben.

Van de 2615 mensen die tijdens de huidige uitbraak van ebola in Afrika besmet werden, zijn er al zeker 1427 overleden aan de ziekte.