Lisa Smolders werkt voor VRT aan nieuwsproject op maat van jongeren

Radiomaker en tv-gezicht Lisa Smolders is sinds enkele maanden opnieuw aan de slag bij de openbare omroep. Vorig jaar presenteerde ze nog "De beste singer-songwriter" op Vier, maar nu werkt de voormalige Studio Brussel-stem achter de schermen mee aan een jongerenproject rond nieuws. Dat heeft ze bevestigd aan onze redactie.
© VRT Joris Bulckens

Smolders werkt al een paar maanden opnieuw voor de VRT. Momenteel maakt en presenteert ze het Radio 1-programma "Faktor 50" op zondagmiddag. Maar daarnaast werkt ze achter de schermen mee aan een nieuwsproject voor jongeren.

Concreet onderzoekt Smolders op welke manier de openbare omroep het nieuws het best tot bij jongeren kan krijgen. Verschillende formats zouden worden ontwikkeld en uitgetest, waarna de VRT zou kunnen beslissen om een bepaald idee effectief uit te werken en in te zetten.

"We zijn met een klein team bezig aan een nieuw project rond nieuws voor jongeren. Ik werk daaraan mee, vanuit mijn ervaring bij Studio Brussel met een jong publiek. Het is belangrijk dat je steeds je doelgroep in gedachten houdt. Dankzij mijn radio-ervaring heb ik een idee over de manier waarop je de aandacht van jongeren kan trekken", aldus Smolders. "Waar we precies mee bezig zijn, zal binnen enkele weken duidelijk worden."

Lisa Smolders presenteerde gedurende drie jaar verschillende programma's op radiozender Studio Brussel. Ze deed in die periode ook televisie-ervaring op in "Reyers Laat". Na haar deelname aan "De Slimste mens ter wereld" presenteerde ze in 2013  het programma "De beste singer-songwriter" op Vier.