Miley Cyrus mag niet optreden in Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek heeft het optreden van zangeres Miley "twerking" Cyrus op eigen initiatief afgeblazen. Dat melden Amerikaanse media. Volgens de bevoegde overheidscommissie is de zangeres "moreel onverantwoord". Cyrus zou op 13 september optreden in hoofdstad Santo Domingo.
Sven Michiels - Photography

Volgens de lokale autoriteiten mag het concert niet doorgaan, omdat Cyrus "handelingen onderneemt die ingaan tegen de zeden en gebruiken van ons land, en die hier bovendien strafbaar zijn", zo klinkt het in een officiële mededeling. Ook gebruikt de zangeres volgens de commissie "taal en beelden die seks en geweld aanmoedigen".

Het concert in de hoofdstad Santo Domingo stond gepland op 13 september. De ticketverkoop was al van start gegaan. Of fans hun geld terugkrijgen, is nog niet bekend. Noch Cyrus noch de organisatoren van het concert hebben al gereageerd.

Miley Cyrus is sinds de MTV Video Music Awards van vorig jaar bij het grote publiek vooral bekend omwille van het "twerken". Ze deed in juni nog het Sportpaleis aan met haar "Bangerz"-tournee. Het concert stond bol van de show, kostuumwissels, en uiteraard ook getwerk.