Torengebouw in Gaza stort in na Israëlisch bombardement

In Gaza is een appartementsgebouw van 12 verdiepingen volledig ingestort nadat 2 Israëlische raketten waren ingeslagen. Volgens Israël had de Palestijnse verzetsorganisatie Hamas een commandopost in het gebouw. 22 Palestijnen raakten gewond.

De inslagen waren bijzonder hevig. Op beelden is een grote vuurbol te zien en kort daarna zakt het gebouw als een kaartenhuisje in elkaar. De bewoners werden wel kort voor de aanval gewaarschuwd door het Israëlische leger zodat de meesten konden ontkomen, maar toch raakten meer dan 20 mensen gewond, onder wie 11 kinderen. Volgens de autoriteiten in Gaza zijn nu meer dan 40 gezinnen dakloos.

Het is niet duidelijk of Hamas effectief een kantoor in het gebouw had, maar in elk geval heeft Israël nog niet verklaard waarom het hele gebouw eraan moest geloven. Bij andere luchtaanvallen vandaag zijn 9 Palestijnen gedood.

Israël wordt van twee kanten aangevallen

Ook Israël zelf werd vandaag weer onder vuur genomen door Hamas. Zo'n 93 raketten werden afgeschoten vanuit de Gazastrook op Israël. De wederzijdse aanvallen ondermijnen de zo al fragiele gesprekken voor een staakt-het-vuren.

En niet alleen vanuit Gaza komt er gevaar voor de bevolking in Israël. Vanuit Libanon - dat grenst aan het noorden van Israël - zouden er nu ook zeker 2 raketten zijn afgevuurd. Dat meldt het Israëlische leger. Bij die aanval zouden geen slachtoffers zijn gevallen. Het is niet duidelijk wie ervoor verantwoordelijk is.