"Jackass"-ster riskeert proces na grap

Steve-O, één van de sterren van de Amerikaanse televisieserie "Jackass" kan vervolgd worden voor een grap die hij uithaalde op een snelweg in San Diego. In een video, die werd gepost op YouTube is te zien hoe de acteur een wegwijzer van SeaWorld beplakt. De grap is volgens Steve-O een aanklacht tegen de gevangenschap van verscheidene orka's in SeaWorld.
abaca

"Ik kom op voor Shamu", zegt  Steve-O aan het begin van het filmpje, waarmee hij verwijst naar de naam van de bekendste orka in SeaWorld. "Als dat verkeerd is, dan wil ik niet het juiste doen", voegt de acteur er nog aan toe.

In het filmpje, met de titel "Breaking the law", is te zien hoe Steve-O (alias voor Stephen Glover, nvdr.) op een snelweg in San Diego een wegwijzer van Seaworld beplakt. "Seaworld drive" wordt op die manier "Seaworld sucks".

Volgens de autoriteiten heeft de acteur met de grap - zoals de titel van zijn video al voorspelt - inderdaad een misdrijf gepleegd waarvoor hij vervolgd kan worden. "Deze beschadiging van publiek eigendom kan bestuurders afleiden en leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties", klinkt het. "De herstellingskosten liepen op tot 7.000 dollar." Steve-O kan nu vervolgd worden wegens vandalisme.

Het filmpje van Steve-O volgt een jaar na de documentaire "Blackfish", die in 2013 de gevangenschap van orka's in Seaworld al op de korrel nam. Seaworld zelf kondigde ondertussen aan dat het park de bassins voor hun orka's zullen vergroten.