Abbas roept Israël en Hamas op om te onderhandelen

De Palestijnse president Mahmoud Abbas roept Israël en Hamas op om te onderhandelen over een nieuw staakt-het-vuren. Egypte houdt zich klaar om te bemiddelen.

Mahmoud Abbas riep Israëli's en Palestijnen op om het bloedvergieten te beëindigen en opnieuw rond de tafel te gaan zitten. Dinsdag waren onderhandelingen tussen beide partijen, met Egypte als bemiddelaar, afgebroken na een staakt-het-vuren van negen dagen.

Nieuwe bombardementen, nieuwe raketten

Gisteren zijn in de Gazastrook opnieuw zeker 10 Palestijnen gedood. Er vielen ook meer dan 20 gewonden toen Israël een gebouw van 12 verdiepingen bombardeerde. Volgens Israël gebruikte Hamas het gebouw als commandocentrum. Er waren op verschillende plaatsen talloze ontploffingen te horen na luchtaanvallen van het Israëlische leger.

Ook afgelopen nacht bombardeerde het Israëlische leger nog doelwitten in de Gazastrook. Daarbij kwamen zeker twee mensen om, aldus het Palestijnse ministerie van Gezondheid.

Volgens het Israëlische leger kwamen zaterdag meer dan zeventig Palestijnse raketten en mortieren neer op Israëlisch grondgebied, zonder slachtoffers tot gevolg, en nog eens 17 projectielen werden onderschept.

Meer dan 2.100 doden

Sinds het begin van de oorlog in Gaza op 8 juli zijn aan Palestijnse zijde meer dan 2.100 mensen om het leven gekomen en vielen meer dan 10.600 gewonden. Aan Israëlische kant staat de balans op 68 doden: 64 soldaten en 4 burgers).