Buschauffeur ontslagen na agressie tegen vrouw

Een buschauffeur die voor De Lijn reed, is ontslagen nadat hij eerder deze week een vrouw hardhandig van zijn bus had geduwd. Een passagier van de bus nam de feiten op op zijn gsm, het filmpje werd dit weekend honderden keren gedeeld op sociale media.

Het incident vond woensdag plaats bij het station van Mechelen. Op de beelden die een van de passagiers opnam (zie video bovenaan) is te horen hoe de buschauffeur ruziemaakt met een vrouw over haar vervoersbewijs.

Op een gegeven moment roept de buschauffeur: "Dit is al de tweede keer dat je mij dit lapt." De vrouw antwoordt: "Dit is wel een geldig sms'je."

Op de beelden is in de verte te zien dat de buschauffeur de vrouw, die beweert zwanger te zijn, daarna verschillende keren tamelijk agressief uit zijn bus duwt.

De chauffeur reed op de lijn Zaventem-Mechelen en werkte voor een bedrijf dat in onderaanneming voor De Lijn rijdt. Dat bedrijf heeft de man intussen ontslagen, bevestigde de woordvoerder van De Lijn Vlaams-Brabant aan onze redactie.