Eindhovense flat op instorten na brand in tankstation

Een flatgebouw in de Nederlandse stad Eindhoven staat op instorten, nadat afgelopen nacht brand was uitgebroken in een nabijgelegen pompstation. Een gebied van 200 meter rondom het complex is afgezet.

Door de hitte van de brand is de structuur van het flatgebouw zo aangetast, dat het gebouw dreigt in te storten. "In het ergste geval stort het pand in z'n geheel in", meldt een politiewoordvoerder vanochtend.

Het gebouw was eerder al ontruimd. De 22 bewoners werden vanochtend geëvacueerd, net als de bewoners van zeven nabijgelegen woningen.

Oorzaak onbekend

De brand brak om iets voor 4.00 uur uit in de winkel van het tankstation aan de Eerste Lieven de Keylaan. Het vuur sloeg over naar het tankstation zelf en een winkel in motorkleren. Er is bij het pompstation geen ontploffingsgevaar omdat de brandstof veilig ondergronds wordt opgeslagen.

Er zouden geen gewonden gevallen zijn bij de brand. In de wijde omgeving was wel veel rook te zien. Tegen 6 uur vanochtend was de brand onder controle. De oorzaak van de brand is nog onbekend.