Ongeval met vluchtmisdrijf in Turnhout

In de Warandestraat, in het centrum van Turnhout, is de bestuurder van een auto rond 2 uur tegen de gevel van een leegstaand restaurant gereden. Hoe het ongeval precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Maar wellicht heeft de bestuurder een maneuver aan veel te hoge snelheid uitgevoerd.

Toen hij vanop het Zegeplein de Warandestraat wilde inrijden, liep het mis. De auto knalde tegen de gevel van een gebouw, rechts van de straat. De voorgevel raakte zwaar beschadigd en moest door de brandweer worden gestut.

De bestuurder ging er meteen na het ongeval met zijn auto vandoor, maar liet een spoor achter op de rijbaan en kon even later in Merksplas worden opgepakt. De man raakte niet gewond, maar zou wel onder invloed zijn geweest.

Als bij wonder raakte ook niemand anders gewond. Want op het ogenblik van het ongeval was het nog behoorlijk druk in het centrum van Turnhout. Daar wordt immers dit weekend de jaarlijkse augustusfoor afgesloten.

Door het ongeval was de Warandestraat een tweetal uren afgesloten voor het verkeer. De politie zorgde voor een omleiding.