Rapper "Suge" Knight neergeschoten in nachtclub

In Los Angeles is de Amerikaanse rapper en muziekproducent Marion "Suge" Knight neergeschoten tijdens een feestje dat werd georganiseerd door Chris Brown. "Knight heeft de schietpartij overleefd", meldt de politie. Bij het incident raakten ook twee andere slachtoffers gewond. Wie de schoten heeft afgevuurd is niet duidelijk.
www.flynetpictures.com

Marion "Suge" Knight richtte in 1991, samen met Dr. Dre, het bekende platenlabel Death Row Records op. Knight zou een neus gehad hebben voor opkomend talent. Zo kon hij in de jaren 90 het centrum van het rap- en hiphopuniversum verleggen naar de Amerikaanse westkust. Grote sterren zoals Tupac Shakur en Snoop Dogg tekenden een contract bij Death Row Records. Wegens financiële problemen werd het label later failliet verklaard.

Het is niet de eerste keer dat Knight betrokken raakt bij een schietpartij. In 2005 liep de rapper nog een schotwonde in zijn been op tijdens een feestje net voor de uitreiking van de MTV Awards. Hij is ook geen onbekende bij het gerecht. Knight zat de voorbije twintig jaar regelmatig in de cel voor geweldpleging.