Topman Hamas omgebracht bij Israëlische aanval

Het Israëlische leger heeft Mohammed al-Oul, een van de belangrijkste mensen binnen Hamas die zich bezighield met de financiering van de organisatie, omgebracht in Gaza.

Mohammed al-Oul was "een van de belangrijkste mensen die het financiële verkeer van de fondsen van Hamas regelde, noodzakelijk voor het opbouwen van de terroristische infrastructuur in Gaza zoals de tunnels. Daarom was hij een belangrijk doelwit", zei de legerwoordvoerder Arye Shalicar. De wagen waar het slachtoffer zich in bevond, werd getroffen door een luchtaanval, in de wijk Ramal-Noord.

Het Israëlische leger doodde donderdag nog 3  hooggeplaatsten van de Brigade Ezzedine al-Qassam, de militaire tak van Hamas. Dinsdag probeerde het leger Mohammed Deif, de leider van al-Qassam, om te brengen. Bij die poging stierven zijn vrouw en 2 kinderen.