2.000 bierflesjes in minder dan 25 minuten

In Groot-Brittannië is gisteren het wereldrecord bierflesjes openen met bijna 4 minuten scherper gesteld. Barman François Monin opende 2.030 bierflesjes in minder dan 25 minuten en komt zo in het Guinness Book of Records terecht.
Julia Claxton / Barcroft Media

Het record om zo snel mogelijk 2.000 flesjes bier te openen stond tot gisteren op naam van de Kroaat Krunoslav Budiselic. In 2009 kon hij in Zagreb 2.000 flesjes kraken in 28 minuten en 11 seconden. Dat is minder dan een seconde per flesje. Geen gemakkelijke opdracht dus om dat te evenaren, laat staan te verbeteren.

Dat laatste besefte ook barman François Monin. "Ik heb intussen al wel heel veel pintjes geopend", zei hij voor aanvang van de recordpoging. "Het zal niet gemakkelijk zijn, maar ik zie het wel lukken." Monin slaagde uiteindelijk met glans in zijn opzet en opende de 2.000 flesjes in amper 24 minuten en 37 seconden. Dat is bijna 4 minuten beter dan het vorige record.

Julia Claxton / Barcroft Media

Na de recordpoging had Monin zelf nood aan een verfrissend pintje (foto onder). De overige geopende flesjes gingen uiteraard niet verloren en werden uitgedeeld onder de bezoekers van het evenement.

Julia Claxton / Barcroft Media

Meest gelezen