Radio 2 verwelkomt nieuwe "Madam" Britt Van Marsenille

Radio 2 heeft drie nieuwe presentatoren voor het najaar van 2014 voorgesteld. Britt Van Marsenille, Ruben Van Gucht en Sven Pichal zullen vanaf begin september te horen zijn op de radiozender van de openbare omroep.
© VRT - Bart Musschoot

Britt Van Marsenille wordt naast Anja Daems en Cathérine Vandoorne de gastvrouw van het programma "De madammen" in de voormiddag op Radio 2. Ze vervangt Leki, die vorig jaar meewerkte aan het praatprogramma. Leki gaat zich opnieuw focussen op haar eigen projecten. Van Marsenille is bekend van het tv-programma "Voor hetzelfde geld" en werkte eerder voor Ketnet.

Sven Pichal zal vanaf 8 september het dagelijkse programma "De inspecteur" voor zijn rekening nemen. Pichal werkte eerder voor Radio 1 en het televisieprogramma "Volt" en zal nu elke weekdag een consumentenprogramma voor zijn rekening nemen.

Nieuw in het weekend op Radio 2 is sportverslaggever Ruben Van Gucht. Van Gucht presenteert vanaf 13 september elke zaterdagochtend van 8 tot 10 uur een ontbijtshow met live publiek. De nieuwe Radio 2-presentator blikt in het programma terug op de actualiteit van de week.

Het programma met Van Gucht heeft voorlopig nog geen titel. Het vervangt "En nu serieus" met Christel Van Dyck. Christel Van Dyck krijgt in het najaar een gloednieuw programma op zondagochtend, "De rotonde".

Meest gelezen