Belga-redactie verhuist naar oude De Morgen-locatie

Als alles goed gaat zal persagentschap Belga vanaf december zijn onderkomen vinden in de Arduinkaai. Dat meldt Brusselnieuws.be en is bevestigd aan onze redactie. De redactie zal zijn intrek nemen in het gebouw waar tot eind vorig jaar De Morgen zat.
De laatste dag van De Morgen in de Arduinkaai

Het Belgische persagentschap werkt al een dikke tien jaar vanuit de Pelletierstraat in Schaarbeek. Volgens directeur-generaal Egbert Hans een gebouw met karakter, maar ook niet meer aangepast aan de huidige noden van het bedrijf.

"Momenteel moet er een te grote oppervlakte doorverhuurd worden", zegt Hans aan onze redactie. "Daarnaast wordt het ook steeds moeilijker om het huidige gebouw te bereiken met de wagen." Journalisten zullen vanuit de Arduinkaai ook veel sneller naar het centrum van de politieke macht geraken.

Een groot voordeel van de nieuwe locatie is alvast dat de redactie bij elkaar kan zitten. "Het is ook een mooi gebouw. Een gebouw met karakter. Dat was nodig aangezien ons huidige gebouw er ook een met karakter is", klinkt het.

Voor de Arduinkaai zijn journalisten alvast geen nieuw gegeven. Tot eind vorig jaar huisvestte daar de redactie van de krant De Morgen, die na veel protest uiteindelijk toch verhuisde naar Kobbegem, de hoofdzetel van uitgeverij De Persgroep.

Meest gelezen