Twee doden bij helikoptercrash in Roeselare

Twee mensen zijn om het leven gekomen bij een helikoptercrash vlak bij het voetbalstadion Schiervelde in Roeselare. Het toestel stortte neer net na het opstijgen. Dat bevestigt de politie van Roeselare.

"De helikopter was ingezet door een privé-bedrijf om de autorally "De Omloop van Vlaanderen" te volgen", zegt Rudy Cracco van de Politiezone RIHO. "Blijkbaar is het toestel in problemen geraakt waardoor het uiteindelijk is neergestort aan de rand van het parkeerterrein van KSV Roeselare. Na de crash is het volledig uitgebrand. Er vielen helaas twee dodelijke slachtoffers."

Uit de officiële reactie van de ConXion Omloop van Vlaanderen  blijkt dat de helikopter niet werd ingezet door de organisatie zelf. "Het ging om een commerciële partner", zegt Hugo Van Opstal van de Automobielclub Midden-Vlaanderen.

Het parket van Kortrijk heeft een deskundige ter plaatse gestuurd. Op het moment van de crash was net een wedstrijd bezig tussen de beloften van KSV Roeselare en Bergen.

Meest gelezen