Twee luchtballons landen op straat in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas zijn vanmorgen twee warmeluchtballons kort na het opstijgen moeten landen midden in de stad. Dat gebeurde tussen 9 en 10 uur in de Breedstraat en in de Bellestraat, twee straten in het stadscentrum.
Veel luchtballons boven Sint-Niklaas tijdens de Vredefeesten

Een 71-jarige Franse ballonvaarder kon geen hoogte maken met zijn ballon en zag geen andere uitweg dan zijn warmeluchtballon na een vlucht van amper een kwartier weer aan de grond te zetten. Dat gebeurde midden op straat. Het voorval lokte heel wat nieuwsgierigen. Niemand raakte gewond, noch in de ballonmand of op de straat.

Wat later herhaalde zich een zelfde tafereel, een paar honderd meters verder. Ook daar moest een piloot zijn warmeluchtballon vroegtijdig aan de gerond zetten wegens een gebrek aan wind. Ook hier was er geen schade, maar het duurde wel bijna een halfuur vooraleer de piloot zijn tuig met ballonzeil naar de kant kon brengen.

De ballons waren opgestegen in het kader van de festiviteiten van de jaarlijkse Vredefeesten waarbij in Sint-Niklaas dit weekend zo'n 100 gas- en warmeluchtballons opstegen. Het evenement lokte tienduizenden bezoekers naar de Grote Markt van Sint-Niklaas.

Vanmiddag is er een nieuwe reeks vluchten gepland, maar het is nog niet zeker of die wel zullen kunnen doorgaan. Op vraag van de politie is er momenteel overleg tussen de organisatoren van het ballonweekend, het KMI en het Directoraat Generaal van de Luchtvaart (vroegere Bestuur der Luchtvaart) of de weersomstandigheden wel ideaal zijn om de ballons opnieuw te laten opstijgen.

Meest gelezen