"Reclamespot met Fellaini viseert iedereen met overgewicht"

De spot van fitnessketen Basic-Fit met Rode Duivel Marouane Fellaini stuit op kritiek van BOLD, een vereniging voor patiënten met obesitas. "Het gaat alleen over de extra kilo's die u er op vakantie bij kreeg", reageert de fitnessketen.

"De Belgen komen weer thuis na een leuke vakantie", zegt Fellaini in het begin van de spot. "Dus mogen de vakantiekilo's er weer af. Niets bijgekomen of Basic-Fit?" Waarop een agent de molligere vakantiegangers uit een wachtrij haalt om hen door te sturen naar het fitnesscentrum.

BOLD, een vereniging voor patiënten met obesitas, vindt dat de spot mensen met overgewicht stigmatiseert. "Ze viseren, misschien onbewust, iedereen met een overgewicht. Ik vind dat discriminerend", zegt Jean-Paul Allonsius, stichter van BOLD, in Gazet van Antwerpen.

De fitnessketen zelf ontkent dat. "U moet de clip in de juiste context bekijken", zegt woordvoerder Tim Spruytte. "Het maakt niet uit hoeveel u weegt. We praten over de extra kilo's die u er op vakantie bij kreeeg. Onze boodschap: kom naar ons om die kilo's er af te trainen."

Meest gelezen