"Ze dwingt me om mijn comfortzone te verlaten"

Ze is amper twee jaar en toch is Eve nu al een onmisbare factor in de schilderscarrière van haar mama. De doedels die zij kribbelt vormen voor mama Ruth immers de basis voor de schilderijen die ze maakt. "Ze geeft me het geschenk om door de ogen van een kind te kijken."

Terwijl veel ouders de tekeningen van de allerkleinsten "mooi" noemen en ze vervolgens op de frigo tentoonstellen, gaat Ruth Oosterman een aanzienlijke stap verder. In een interview met The Huffington Post noemt ze haar dochtertje haar muze.

Iets moois maken van het gekrabbel

Wanneer dochterlief een nieuwe tekening klaar heeft, schiet Ruth in actie. "Ik probeer me eerst en vooral voor te stellen wat ze probeerde te tekenen", zegt de mama. "Dan ga ik zelf aan de slag met waterverf en probeer ik het gekrabbel tot leven te wekken." Voorts vertelt Ruth dat ze soms ook haar gesprekken met Eva als inspiratie gebruikt. "En als ze stil is, zoek ik naar andere methoden."

De resultaten mogen er alleszins zijn. In onderstaande timelapsevideo kunt u moeder en dochter aan het werk zien.

Meest gelezen