Michiel Devlieger verlaat het scherm en wordt hoofd fictie bij De Vijver

Woestijnvis-gezicht Michiel Devlieger wordt creatief directeur fictie bij De Vijver Media, het overkoepelend bedrijf achter onder andere Vier, Vijf en Woestijnvis. Dat melden enkele kranten. Daarmee zal hij niet langer te zien zijn op het scherm. "Mijn geluk heeft nooit afgehangen van het aantal keer dat ik met mijn gezicht op tv kwam", zegt hij.

Hij kreeg de vraag voor deze functie naar eigen zeggen drie jaar geleden al, toen de nieuwe mediagroep rond productiehuis Woestijnvis werd opgestart. "Op dat moment waren we volop bezig met "De slimste gemeente". Ik wou me daarop concentreren toen", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Maar de passie voor fictie is er altijd al geweest."

Daarom dat hij nu de uitdaging wel aangaat. Een officiële titel voor zijn nieuwe functie is er voorlopig nog niet, maar het zal iets zijn dat op "creatief directeur fictie" lijkt. "Ik ga fictieprojecten begeleiden die binnen Woestijnvis worden ontwikkeld voor Vier, zowel op inhoudelijk als op creatief vlak", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Tijd rijp om draad op te pikken"

"Ook projecten die eventueel door Woestijnvis voor andere zenders zullen worden gemaakt, komen op mijn bord terecht", gaat hij voort. Hoewel hij wel benadrukt dat dat momenteel nog niet aan de orde is. Daarnaast zal hij ook projecten die andere productiehuizen ontwikkelen voor Vier mee begeleiden.

De tv-maker erkent voorts in de kranten dat Woestijnvis zijn fictieprojecten noodgedwongen op een laag pitje heeft moeten zetten de afgelopen jaren. "Ik voel nu dat de tijd rijp is om de draad weer op te pikken", klinkt het.

Met zijn nieuwe functie zal Devlieger wel niet meer op het scherm te zien zijn. Maar dat vindt hij niet erg. "Mijn geluk heeft nooit afgehangen van het aantal keer dat ik met mijn gezicht op tv kwam. Ik ben niet verslaafd aan succes", besluit hij.

Meest gelezen