Ouders luiden alarmbel over zwemlessen

"Zwemlessen op school staan in de eindtermen van het onderwijs en moeten dus op school gebeuren." Dat schrijven ouderverenigingen in een open brief waarin ze de alarmbel luiden over het mogelijke afschaffen van de zwemlessen op school. De Standaard en Het Nieuwsblad schrijven dat vandaag.

De voorbije weken kwamen de zwemlessen op school steeds meer in opspraak. Voor veel scholen wordt het moeilijk om die te blijven betalen, ook omdat verschillende zwembaden sluiten en het vervoer ernaartoe dus een duurdere factor wordt.

Daarnaast wordt ook de toegangsprijs steeds duurder. "Het gevolg is vaak dat scholen fors snoeien in de zwemlessen en eindigen met het verplichte minimum van één jaar", zegt Theo Kuppens van de Vlaamse Confederatie van Ouders en Ouderverenigingen (VCOV). "Daardoor kunnen kinderen de eindtermen niet of moeilijk halen", aldus Kuppens.

Vlaams minister van Onderwijs Crevits (CD&V) laat weten dat ze begrijpt dat sommige scholen de kostprijs van schoolzwemmen te hoog vinden. Daarom is ze bereid overleg te organiseren met de scholen om het betaalbaar te houden.

Meest gelezen