Telenet maakt eigen fictiereeks

Kabelbedrijf Telenet gaat samen met productiehuis deMensen een eigen Vlaamse fictiereeks maken. Dat schrijven enkele kranten. De afleveringen zullen in de loop van 2016 allemaal tegelijk beschikbaar zijn voor Rex & Rio-klanten. Het lijkt erop dat het bedrijf zich klaarmaakt voor de komst van Netflix.

"Chaussée d'amour" wordt een tiendelige reeks over een vrouw met twee puberende kinderen die haar intrek neemt in het bordeel dat ze van haar vader erfde. De regie is in handen van Nathalie Basteyns, die eerder al de VTM-serie "Clan" maakte.

Het is de eerste keer in Vlaanderen dat een kabeloperator zelf een televisiereeks maakt voor hun eigen betaalkanaal. Dat alle afleveringen tegelijk beschikbaar zullen zijn, is daarnaast ook hoogst uitzonderlijk. "Wij zijn ervan overtuigd dat de kijker om nieuwe manieren vraagt om zijn favoriete serie te bekijken", zegt Inge Smidts van het bedrijf in een persbericht. "We gaven al de vrijheid om te beslissen wat ze zien, waar en wanneer ze dat willen. De volgende stap is dan om hen ook te laten beslissen hoe veel ze in een keer willen bekijken."

Hoewel Telenet zelf ontkent dat het om een reactie op de komst van Netflix gaat, lijkt de timing niet toevallig te zijn. De populaire streamingdienst zou in de loop van deze maand beschikbaar worden in België.

De reeks wordt in de loop van volgend jaar gemaakt en moet in 2016 te bekijken zijn.

Het bedrijf kondigt ook nog aan dat het zijn exclusiviteitscontract met HBO heeft verlengd. Daarmee zullen de HBO-series, zoals "Game of thrones" en "Band of brothers", beschikbaar blijven voor Rex & Rio-kijkers.

Meest gelezen