VRT gaat samenwerking aan met Netflix

De VRT en de Amerikaanse videodienst Netflix gaan samenwerken. Dat bevestigt Jean Philip De Tender, algemeen manager VRT-televisie. In een exclusief interview met "Koppen" kondigde ook Netflix-topman Reed Hastings die samenwerking aan. Er zullen voorlopig zes VRT-programma's te bekijken zijn op Netflix, later kunnen daar nog andere programma's bijkomen.

Netflix, dat op dit moment wereldwijd al 50 miljoen gebruikers heeft,  is de online videotheek die een dezer dagen ook naar ons land komt. Voor een vast maandelijks bedrag kan de kijker onbeperkt series en films bekijken.

De kijker bepaalt niet alleen hoeveel series en films hij wil bekijken, maar vooral wanneer hij die wil bekijken, en voor hoe lang. Netflix kan worden gebruikt op alle toestellen met een internetverbinding: laptop, smartphone of zelfs een spelconsole. De videodienst kan het concept tv kijken helemaal veranderen. 

De VRT wil inspelen op het veranderende kijkgedrag door zijn reeksen aan te bieden via Netflix. "Dit is in de eerste plaats een service voor de mediagebruiker, die vandaag live en lineair wil kijken, maar anderzijds ook wanneer het hem of haar uitkomt. Vandaar dat de VRT met zijn reeksen op zoveel mogelijk platformen aanwezig wil zijn", zegt algemeen manager televisie Jean Philip De Tender.

"Daar komt natuurlijk bovenop dat we die reeksen verkopen, waardoor er geld terugvloeit naar de VRT. Geld dat we kunnen herinvesteren in nieuwe reeksen. Een deel van de inkomsten gaat ook rechtstreeks naar de coproducenten"

"Televisie wordt iets zoals telefoon met een kabel"

Een ploeg van "Koppen" mocht een exclusief bezoek brengen aan de kantoren van Netflix in Silicon Valley. Topman Reed Hastings van de Amerikaanse videodienst laat er onder meer zijn licht schijnen op de toekomst van ons kijkgedrag.

"Televisie heeft zijn nut gehad de afgelopen decennia, maar binnen 20 jaar bestaan de zenders niet meer in de vorm zoals we ze vandaag kennen", zegt Hastings, de Mark Zuckerberg van Netflix. "Televisie kan je tegen dan nog het beste vergelijken met een telefoon met kabel; iedereen heeft het nog, maar niemand gebruikt het", aldus Hastings.

Onderaan kunt u al een voorsmaakje bekijken van het exclusieve interview. Het integrale gesprek is vanavond te zien om 20.40u in "Koppen" op Eén.

"Koppen" brengt exclusief bezoek aan Netflix in Silicon Valley

Meest gelezen