3 drugkoeriers gevat op Zaventem het voorbije weekend

Het voorbije weekend zijn er drie drugkoeriers - afzonderlijk van elkaar - tegen de lamp gelopen op de luchthaven van Zaventem. Het gaat om een Poolse vrouw, een Nederlandse en een Brit. Alle drie zijn ze ter beschikking gesteld van het parket.
Archieffoto

Zaterdag kon de politie een Poolse vrouw oppakken met 2,3 kilogram cocaïne in haar bagage. Enkele uren later werd een 50-jarige vrouw met de Nederlandse nationaliteit gevat. Zij had 7 kilogram cocaïne ingenaaid in de naden van een slaapzak en een paar jassen.

Gisteren zondag betrapte de politie dan weer een 56-jarige Brit die 19 boleta's met cocaïne in zijn bagage had gestopt. De man had er ook een aantal ingeslikt. Hij kwam van São Paulo via Madrid.

Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd.