7 - "Weet iemand welke plant dit is?"

Gepensioneerde Patricia Hewitson uit Exmouth, Groot-Brittannië, heeft groene vingers, maar die brachten haar nu wel in een moeilijke situatie. Omdat ze een van haar weelderig groeiende planten in de tuin niet kon thuisbrengen, contacteerde ze een tuinprogramma op BBC. Daar kon men enkel concluderen dat Hewitson een cannabisplant met veel liefde had doen groeien tot anderhalve meter hoog. Illegaal dan nog wel, en dat kon haar duur komen te staan.
© SWNS Group

Politiesergeant Ryan Canning op BBC: "Deze vrouw heeft natuurlijk een misdrijf gepleegd, ook al zijn er verzachtende omstandigheden. Dus voor ons is de zaak afgehandeld, maar verwijderd moet de plant in ieder geval."

Hewitson: "We hebben de opdracht gekregen om de plant te verwijderen. We kunnen er ofwel compost van maken, hem naar het politiekantoor brengen of naar een plaatselijk containerpark brengen."

De vrouw heeft intussen de plant verwijderd.

© SWNS Group

lees ook