"Het zijn verschrikkelijke, walgelijke beestjes"

Het lijkt een softe versie van een horrorverhaal, maar een Brits koppel was er liever niet mee geconfronteerd geworden. Het huis van Liam Forrester en Kirsty Garland in Bristol wordt immers geteisterd door een spinnenplaag. En die spinnen laten zich niet onbetuigd. De 24-jarige Forrester werd al gebeten door eentje van hen, en dat bleek niet zo onschuldig als eerst gedacht. Het gaat immers om veldtrechterspinnen en die kunnen vrij agressief uit de hoek komen. Het koppel vreest nu zelfs te moeten verhuizen.
© SWNS Group

Garland op diverse Britse media: "Ze zien eruit als normale spinnen, maar dan alsof ze spierversterkende middelen ingeslikt hebben. Ik haat ze. We zijn zelfs zo bang dat we de zolder niet meer op durven." Het koppel merkte de spinnen het eerst op zijn zolder op.

"Het zijn verschrikkelijke, walgelijke beestjes. Het lijkt alsof ze helemaal geen schrik van ons hebben. Ze lopen recht op ons af en lijken erg agressief. Als je hen probeert weg te jagen, dan duwen ze hun lange poten omhoog. Die zijn heus wel lang."

"Als we er niet in slagen om ze het huis uit te krijgen, dan zijn we genoodzaakt om te verhuizen. Ik wil niet dat mijn kinderen door eentje gebeten worden."

"Mijn vriend is gebeten. Op die plaats heeft de beet een gat gemaakt, waarin alle huid lijkt te zijn afgestorven." (zie foto beneden)

"De spanning is hier te snijden. Het is verschrikkelijk. Zo groot. En zoveel."

© SWNS Group

lees ook