"Middenveld dichtbij houden en koesteren"

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) wil ook in de volgende legislatuur de nadruk leggen op sociaal overleg. Dat zei ze vanavond in "Terzake", waar ze te gast was naar aanleiding van de Septemberverklaring eerder vandaag.

Volgens Crevits is het belangrijk om de banden te onderhouden zowel met het middenveld als met de bedrijven. "We leven in een moeilijke economische situatie, dus het is noodzakelijk dat we de bedrijven ademruimte geven", verklaart Crevits de maatregelen om de economie aan te zwengelen. Het middenveld wil ze ook "dichtbij houden en koesteren".

Daarnaast benadrukt ze een goeie samenwerking met de vakbonden: "Ook in moeilijke tijden is een vakbond nodig, misschien zelfs veel meer dan anders, en samen kunnen we tot goeie keuzes komen."

Ten slotte pleitte Crevits ook voor het afschaffen van de visitaties - de zogenaamde controles van hogeschool - en universiteitsopleidingen. "Dat kan ons miljoenen besparen", aldus Crevits.