"Niet dat ik veel keuze heb, maar... Fuck it. Ik stap op"

"Fuck it. Ik stap op." Met die woorden heeft journalist Charlo Greene in een rechtstreekse uitzending op de Amerikaanse tv gisteravond haar job vaarwel gezegd. De reden? Ze is een fervente voorvechter van het legaliseren van marihuana in Alaska en vond dit niet langer met haar werk als journalist verenigbaar.

Het opmerkelijke stukje televisie was gisteravond rechtstreeks te bekijken op KTVA, een zender in de Amerikaanse staat Alaska. Nadat journalist Charlo Green een item over een club voor medisch marihuanagebruik had afgekondigd, verraste ze vriend en vijand door als voorstander van het legaliseren van de drug naar voren te treden.

"Ik, de ware eigenaar van de Alaska Cannabis Club, zal voortaan al mijn energie in vechten voor vrijheid en eerlijkheid stoppen", zei ze. "Dat begint met het legaliseren van marihuana hier in Alaska. Wat deze job betreft, wel, niet dat ik veel keuze heb, maar... Fuck it. Ik stap op."

Een volkomen verbouwereerde collega nam vervolgens het woord. "Onze verontschuldigingen", klonk het. "We komen dadelijk bij u terug."

De eigenlijke beelden kan u hieronder bekijken. In een tweede filmpje motiveert Greene haar stoutmoedige daad.

lees ook