Belgische Syriëstrijders opgepakt door Koerden

In het noorden van Syrië zijn twee Belgische Syriëstrijders gevangen genomen door Koerdische strijders. Het zou gaan om twee broers van Marokkaanse afkomst. Ze zouden zijn opgepakt, samen met een Fransman, toen ze de grens overstaken vanuit Turkije.
AP2014

Volgens de Koerden zouden de drie strijders lid zijn van de terreurorganisatie Islamitische Staat. De drie werden opgepakt in het gebied waar hevig wordt gevochten tussen de Koerden en IS.

Daardoor zijn tienduizenden Koerden op de vlucht geslagen. Sedert vrijdag zijn meer dan 130.000 mensen de grens met Turkije overgestoken. In totaal zijn bij aanvallen van IS op vooral door Koerden bewoonde dorpen in de grensregio 150.000 mensen verdreven, zegt de Vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties UNHCR.