Fietstocht van 150 kilometer zet band tussen Kulak en Alma Mater in de verf

Naar aanleiding van 50 jaar Kulak, de Kortrijkse campus van de KU Leuven, onderneemt de Kortrijkse rechtenfaculteit een fietstocht van Leuven naar Kortrijk, over een traject van 150 kilometer. Met de fietstocht willen de deelnemers niet alleen de verbondenheid tussen de Kulak en de KUL in de verf zetten, ze willen ook de universiteit van Bujumbura, in Burundi, een financieel duwtje in de rug geven.

Na de opening van het academiejaar in Leuven vanmorgen trokken enkele professoren, assistenten en medewerkers van de Kortrijkse rechtenfaculteit hun fietskledij aan (foto) voor een fietstocht van 150 kilometer naar hun thuishaven Kortrijk. Het moment is niet toevallig gekozen: ze hopen morgenmiddag in Kortrijk aan te komen, om samen met de andere faculteiten in de Stadsschouwburg de opening van het academiejaar aan de Kulak, bij te wonen. Kortom: fietsen van de Leuvense "stoet der togati" naar de Kortrijkse academische stoet.

Met de fietstocht willen de organisatoren niet alleen "de verbondenheid tussen de Kulak en haar Alma Mater, de KU Leuven, symboliseren", maar via sponsoring hopen de deelnemers ook geld op te halen voor de universiteit van Bujumbura in Burundi (foto onderaan). De Kortrijkse professor Vincent Sagaert is de trekker van een samenwerkingsproject met de rechtenfaculteit in Bujumbura en weet dus uit eigen ervaring dat er ginds nog veel werk aan de winkel is. De opbrengst van deze fietstocht gaat dan ook integraal naar het verbeteren van de infrastructuur en de aankoop van studiemateriaal "om zo het onderwijs en onderzoek in recht te versterken".